קפה טחון - יתרונות וחסרונות

מכונות קפה הן מוצר, שאינו נדיר בבית או במשרד. כמעט בכל בית או משרד נמצא מכונות קפה ברמות שונות ובעלות יכולות שונות. לכולן מכנה משותף, כולן טוענות שהן מכינות את הקפה האיטלקי המשובח ביותר שתטעם בחייך. מכונות קפה לרוב מכינות קפה באמצעות קפה טחון או קפה שמוכנס לתוך קפסולות או פודים. לשני הסוגים יתרונות וחסרונות. אם כך מדוע לבחור דווקא בקפה הטחון?
     קפה טחון -  יתרונות וחסרונות

קפה טחון- יתרונות וחסרונות
לקפה הטחון שנועד להכנה על ידי מכונות קפה, יש יתרונות משמעותיים והם שהוא קודם כל זול משמעותית מקפסולות. במידה והקפה נקנה בתור פולים ולא טחון, הוא אפילו יותר זול (במצב שכזה יכול הקונה לטחון את הקפה בעצמו באמצעות מכונות קפה למשרד או לבית שמיועדות גם לטחינת פולי קפה).

בנוסף יכול חובב הקפה המושבע להכין את הקפה לפי טעמו תוך כדי שילוב כרצונו של מספר סוגי קפה. החיסרון של מכונות קפה למשרד או לבית שמכינות קפה מקפה טחון הוא ההתעסקות. לעומת הקפסולות שלא מלכלכות, לא דורשות טחינה, או עבודה נוספת, העיסוק בקפה טחון מסובך יותר ולכן לוקח יותר זמן ומלכלך יותר.

מכונות קפה למשרד שמכינות קפה מקפה טחון נחשבות לרוב כמכונות מקצועיות יותר ויקרות יותר. הן מצריכות תחזוקה שוטפת יותר, אבל עמידות יותר. במידה ותטפל בהן נכון, ישרתו הן אותך נאמה לאורך כל חייך. כמו כן חשוב לזכור שזאת הסיבה גם כי הן יקרות משמעותית ממכונות הקפה, שמכינות קפה באמצעות קפסולות. כמו כן הן גם גדולות משמעותית ממכונות הקפה הקומפקטיות שמכינות קפה מקפסולות, ובמידה ובוחרים לרכוש מכונה שכזו חשוב לבדוק קודם לכן, כי יש מקום לאחסן אותה בצורה נגישה למשתמש.

טחינת קפה- כיצד זה עובד
לרוב מכונות הקפה שמכינות קפה מתערובת של קפה טחון, מצוידות גם במכשיר שנועד לטחינת קפה. הכנת הקפה במכונה זו אמור להתחיל בטחינת הקפה. לאחר טחינת הכפה יש למלות את הכף המיועדת לכך בקפה הטחון, בכמות המדויקת שנחוצה להכנת כוס קפה. את הכף מבריגים למכונת הקפה, אשר מזרימה מים רותחים אל תוך תערובת הקפה, והם עוברים דרך המסננת שבכף לתוך הכוס שמוכנה מראש. זאת הדרך הפשוטה ביותר להכנת קפה שנקרא- אספרסו.