מכונות קפה אוטומטיות משרדית

זוכרים את השירות הצבאי? זוכרים את המדבר? זוכרים בודאי את הקפה המדברי.
במילואים הריח הרבה יותר טוב. אבל עדיין לא מתקרב לקפה שמספקת מכונת קפה טובה. יש הרבה קשר בין הקפה האזרחי המעולה שמכינים במכונת קפה במטבעות איכותית לבין זה שמשנוררים בצבא מאיזה רס"ר מטבח שהפנה מבט למספר שניות הצידה, קפה "הנשיא", חומוס טחון בשקית נייר. אין. עד כאן לענייני צבא וקפה.
     מכונות קפה אוטומטיות משרדית

היום השטח נראה הרבה טוב, מביאים לשטח את המיטב, אבל עדיין במינימום אמצעים ומקסימום איכות. וגם על מכונת קפה במטבעות להכנת אספרסו איכותי לא מוותרים. למכונת הקפה המדברית הזאת, קוראים מקינטה. ממלאים כמות מדודה נכונה של מים בחלק התחתון. שמים אבקת קפה איכותית בפילטר. סוגרים בהברגה את שני החלקים כשהפילטר במרכז. מניחים על הגזיה והקפה יוצא לדרך. המקינטה מורכבת משני חלקים המתחברים ביניהם בהברגה כאשר פילטר שנראה כמו משפך מורכב במרכז. באמצעו של החלק העליון ישנה "מזרקה". עקרון הפעולה פשוט. המים בחלק התחתון מחוממים. מתחילה רתיחה. האדים הנוצרים מעלים את הלחץ בחלק התחתון והמים נדחפים מעלה דרך הצינור של הפילטר ודרך אבקת הקפה מעלה אל צינור המזרקה. כך המים שהפכו בדרך לקפה שחור, מצטברים בכלי העליון ממנו גם מוזגים לספלים, קפה אספרסו מעולה. זה ממש או קרוב מאד למכונת קפה. קיימות מקינטות מהן יוצא צינור לאדי מים במצב של קיטור. הצינור משמש להרתחה והקצפה של חלב. ממש כמו במכונת קפה אוטומטית בבית. המקינטות ברובן עשויות מאלומיניום או נירוסטה.

יש להקפיד, גם בשטח, ובמיוחד בכלי אלומיניום על הניקיון. יתרון גדול למקינטה על מכונות קפה סגורות, היא האפשרות לפרק את המכשיר לחלקים שלכל חלק פתח גדול יחסית ונוח לניקוי.
אין כמו הריח שעולה מהמקינטה בעלת הפתח הגדול. ריח קפה איכותי שאי אפשר להתעלם ממנו.