מכונות קפה - איך טועמים אספרסו?

כמו בכל תעשיית המשקאות המשובחים, גם טעימת האספרסו היא אומנות בפני עצמה. לפניכם מבחן "ארבעת השלבים" שיאשר כי לפניכם אספרסו טוב שהוכן רק ב-מכונות קפה משובחת.
מיזגו לספל איכותי את מנת האספרסו שהוכן לפי הוראות היצרן של מכונת קפה האספרסו שלכם, או אם אתם נמצאים בבית קפה שבו וחכו לאספרסו שהזמנתם בסבלנות רבה.
     מכונות קפה - איך טועמים אספרסו?

המבחן הראשון שתערכו לכוס האספרסו שלכם, הוא, כמו ביין, המבחן הויזואלי – ה"קרמה". בחן את הצבע, ככל שישאף לצבע זהבהב בגוון אגוזי, כך הקפה יתקרב יותר ליעודו. הסתכלו האם יש בועות בקפה? בועות הם דבר לא רצוי באספרסו, כוונו את מכונת הקפה שלכם כמו שצריך ובכך תמנעו מיצירת בועות אויר בכוס הקפה שלכם בעתיד.


המבחן השני שהקפה שלכם יצטרך לעבור הוא מבחן הריח. תריח אותו כדי להבחין בארומטיות שלו – כל תערובת וקלייה אופיינית בטעמה ובריחה השונה.


המבחן השלישי והקריטי הוא מבחן הטעימה. טעם בקצה הלשון את האספרסו לבדיקת רמת החומציות והשמנוניות של הקפה, הרגש את הקפה בלשונך. עתה, לגום מעט והעבר אל מאחורי הלשון לבחינת תחושת המרירות. לבסוף, ה"אפטר-טייסט", בדוק בחיכך מהו הטעם שנשאר בפיך.


הגעת לשלב האחרון בבחינת כוס האספרסו שיצאה זה הרגע בעזרת מכונות הקפה משובחות. פתח לך בקבוק סודה צונן, מזוג את הסודה לכוס זכוכית קטנה ותתרווח על הכיסא בהנאה. לגום מעט מהקפה המשובח ומעט מהסודה הצוננת, תן לשני הטעמים והטקסטורות השונים לשחק בפיך ובגרונך, תהנה מהשילוב היוצא דופן הזה עד תומו.


במידה והקפה שלך לא עבר את מבחן "ארבעת השלבים" בדוק את סוג ואיכות הקפה מצד אחד ודאג לטיפול במכונת הקפה על פי הוראות היצרן, על מנת להנות מכוס אספרסו איכותית בפעם הבאה שתחשוק בקפה.