פשוט להכין קפוצינו במשרד

הקפה הפופולארי ביותר הוא הקפוצ`ינו, ידוע בארץ גם בשם "קפה הפוך" (שיכול גם להתפרש כקפה לטה), עשוי מחלוקה זהה של שלושה שלישים: מנת אספרסו, חלב חם וקצף חלב. מזיגת הקפוצ`ינו הפכה לאומנות בפני עצמה, ליצירת צורות וציורים בעזרת קצף החלב והתערבבותו עם הקפה ויצירת הבדלי צבעים.
לאחר שקנינו מכונת קפה אלקטרונית, אחרי שלמדנו כיצד להכין אספרסו, נצטרך להתמקד במרכיב העיקרי בקפוצ`ינו, הכנת החלב. נצטרך סטימר (הקיים בילד אין בכל מכונת אספרסו אלקטרונית), קרף, חלב וסביבת עבודה נקייה. לא הרבה אבל חשוב.

     פשוט להכין קפוצינו במשרד

לפני שנכניס את הסטימר לקרף החלב, נשחרר מעט קיטור מהסטימר בחוץ, כדי להוציא את המים שנצברו בצינור הסטימר, עכשיו אפשר להכניס אותו לחלב. בתחילה נדאג שכל הראש של הסטימר נמצא בתוך החלב כדי שלא ישפריץ החוצה וכמובן, כדי לא להכניס יותר מידי אויר במכה אחת. ישנם שיגידו שהסטימר אמור להיות בזוית של כ-45 מעלות בתוך החלב. אין צורך במדע מדויק, המטרה שלנו היא יצירת סירקולציה של החלב ע"י הטיית הסטימר בחלב.

לאחר שיצרנו את הסירקולציה הרצויה, נוציא מעט את ראש הסטימר כדי להכניס אויר ליצירת קצף החלב. יש להזהר שלא להוציא אותו יותר מידי וליצור בועות גדולות ורבות, אנחנו רוצים לשמוע צקצוק קל של החלב – אם נמצא את הזוית הנכונה ביותר למכונת הקפה שלנו נוכל לעזוב את הקרף והסטימר לעשות את עבודתם בעצמם.

עכשיו הגיע הזמן לבדוק את חום החלב, בריסטות מנוסים יכולים להבחין בחום הנחוץ ע"י הנחת כריות האצבעות על הקרף החם. אם אתם עדיין מתחילים, השתמשו במד חום לנוזלים וקוו שהחלב לא עבר את ה-75 מעלות. מעבר לטמפרטורה הזו החלב ישרף ותאבדו מטעם האספרסו בזמן המזיגה.

אחרי שסיימנו בהקצפה, הגיע הזמן לבדוק את איכות קצף החלב. ראשית נדפוק בעדינות את הקרף על משטח השיש, לא רק כדי "לפוצץ" בועות מיותרות, אך גם כדי לדחוס את החלב. נניח את הקרף הצידה לכמה רגעים, לבנתיים ננקה את מכונת הקפה שלנו וכמובן, אסור לשכוח, לנקות היטב את הסטימר ולשחרר קיטור כדי להוציא את החלב שחדר לצינור. עכשיו, נקח את הקרף ונתחיל לשחק איתו בתנועות מעגליות כדי לערבב מעט את קצף החלב עם החלב ולאזן את פני שטח הקצף. המטרה היא לקבל קצף חלב מבריק, חלקלק ואחיד בקרף, מכאן נשאר רק למזוג לכוס עם מנת אספרסו ולהתאמן על לבבות ועלים.
לרוויה.