קפה למשרד - מה נשתה? מה נשתה?

לטה מקיאטו, קפוצ`ינו פרדו, קפה הפוך, טורקי, שמות מפה ועד לשם. אבל מה אנחנו באמת רוצים לשתות? ומה זה אומר.

קפה שחור, יש מגוון כל כך רחב של סוגי קפה שחור קלאסי ופשוטים, אם זה הקפה הטורקי, קפזיניו ברזילאי, אספרסו איטלקי, קפה הבוץ או האמריקנו. כל אחד מוכן בדרכו המקורית, אם ע"י בישול, שימוש בפילטר או במכונת קפה אלקטרונית. אבל בסופו של דבר, אין דבר מרענן יותר מלקום בבוקר לכוס קפה שחור, חזק וארומטי.

     קפה למשרד - מה נשתה? מה נשתה?

לטה,
זוכרים את הקפוצ`ינו הקלאסי? מנות זהות של שליש אספרסו, חלב חם וקצף חלב? מעולה, כי הלטה הוא לאוהבי אותו קפוצ`ינו, אך מעדיפים אותו חלש יותר. ההבדל היחיד ביניהם הוא החלב, כמות גדולה יותר של חלב כדי למהול ולהחליש את מנת האספרסו.

יש שיכנו את הלטה כ"טה מקיאטו", רק אל תתבלבלו עם מקיאטו, שהוא ההפך ממה שביקשתם. במקום לקבל חלב עם מעט אספרסו, תקבלו אספרסו עם מעט קצף חלב.

פרדו,
לימי הקיץ החמים שלנו, איך נוכל לנצל את מכונת הקפה שלנו אם לא ע"י קפה פרדו קר ומרענן.
בכוס גבוהה מלאה בקרח, תמזגו חלב קר עם קצף חלב ומעליו תשפכו את מנת האספרסו. אבל איך מכינים קצף חלב בלי לחממו דרך הסטימר? קחו בלנדר, או שייקר, מזגו את החלב ותתחילו לערבב.
בשביל לסגור פינה מתוקה בליבנו, במקום קצף החלב, תכסו את הפרדו בקצפת מתוקה, סירופ שוקולד או מייפל, כפית וקשית ולדרך.

כיום אפשר למצוא וריאציה מבורכת של הפרדו כמעט בכל בית קפה בארץ, הגרניטה, או ידוע כ"קפה ברד". אל תשכחו לבקש מהבריסטה לחזק אות במנת אספרסו, לרוב הגרניטה מוכנה מאבקת קפה ממותקת בלבד. אתם תרגישו בהבדל.

קפה מוקה,
כל כך פשוט וכל כך טעים, קפה המוקה הוא השוקו שלנו - המבוגרים. אין כמו תערובת של אספרסו טרי וארומטי, חלב חם וקקאו, או אפילו שוקולטה רותחת. רק אל תתבלבלו, קפה מוקה במקורו הוא שם לקפה המוכן בעזרת מקינטה, עם פולי קפה `מוקה`, על שם עיר נמל בתימן.

האלמנה השחורה, מבית הבריסטות,
אם אתם ממהרים וצריכים לתת לעצמכם מכת קפאין וגלוקוזה חזקה כדי להתעורר מהר, תעשו מה שהבריסטות עושים ביום עבודה עמוס וחסר שינה - קחו את מנת האספרסו שלכם, עם קצפת מתוקה וסירופ שוקולד, זהו.

אולי זה לא מה שהתזונאים ימליצו, אבל אני מבטיח, זה יעיר אותכם בדקות ספורות.