מכונות קפה - מערכת חימום המים במכונות קפה

איזה קסם - מכניסים מספר מרכיבים מסתוריים ומקבלים את מה שאנחנו כל כך אוהבים - משקה שחור חם וחזק הקרוי קפה.
הפלא מתרחש כאשר מים רותחים באים במגע עם פולי קפה. פולי הקפה מכילים שמנים ארומטיים שבהם טמון הצבע והטעם המיוחד של הקפה. המיוחד מכונות הקפה למשרד, היא האפשרות להגיע לטמפרטורות העולות על מאה מעלות שהיא טמפרטורת הרתיחה של המים.

    

את האפשרות לחמם מים לטמפרטורה של מעל 80 מעלות צלזיוס, משיגות מכונות הקפה ע"י העלאת הלחץ בתוך חלל המכונה. מים רותחים במאה מעלות בלחץ של אטמוספירה אחת, שהיא לחץ האויר הרגיל. את הלחץ הגבוה יותר משיגים במספר שיטות שהעקרון שבהן דומה. המים נמצאים במיכל סגור. מהמיכל יוצא צינור שלו פתח קטן. הפתח יוצא אל מעין כוס עם רשת סינון שבתוכה הקפה. עם הגעת המים לטמפרטורת הרתיחה, נוצרים אדים אשר בגלל הפתח הקטן והסגור ברובו ע"י הקפה והפילטר, יוצאים בקושי ובלחץ גדול.

לחץ האדים דוחף את המים אל הקפה ובגלל הלחץ, טמפרטורת המים עולה מעל 80 מעלות מה שמשפר את מיצוי הקפה מתוך התערובת הטחונה. כמות המים במכונת הקפה הביתית מיועדת למנה עד שתי מנות של קפה אספרסו. שיטה זו החליפה במכונות הקפה הביתיות את השיטה שבה בוכנה דחסה את אדי המים, הקיטור חזר לנוזל בכוח מכני שדרש הפעלה של בוכנה ידנית.


מכונות הקפה האוטומטיות למשרד המיועדות למספר רב של אנשים, יכילו מיכל מים גדול השומר על טמפרטורה קבועה של המים בסביבות 80 – 90 מעלות ולהם חלל נוסף שבו מתבצע תהליך החימום הסופי, בלחץ גבוה שמעלה את הטמפרטורה של המים מעל 80 מעלות ודוחס אותם בכח רב דרך אבקת הקפה הדחוסה. למכונות המשוכללות, מד לחץ קיטור, מד טמפרטורה, הספקת מים קבועה ועוד. הניסיון הוא אותו גורם המאפשר הכנת קפה בטעמו האישי של בעל הבית.