קפה?

קפה למשרד

מכונות קפה למשרד או לבית עובדות לרוב באותה השיטה. כל מה שצריך לעשות הוא לשים מים במיכל המיועד, קפה טחון או קפסולה במקום שנקבע להם, להפעיל את המכונה בזמן המתאים לצורך חימום המים, ללחוץ על כפתור ההפעלה והרי לנו קפה משובח, מוכן לשתייה. נשמע פשוט לא? אז מסתבר שהפעולה אומנם פשוטה אבל הבחירה באיזה מכונות קפה לבחור ממש לא פשוטה כמו שזה נראה.

ראה מידע נוסף..

בשנים האחרונות מכונות קפה נהפכו למצרך קבוע בכל בית וכל מי שבוחר לקנות מכונות קפה ביתיות רוצה קפה מהיר ואיכותי, לכן על מנת לזרז את התהליך הומצאו הקפסולות. הקפסולה היא בעצם אריזת אלומיניום קטנה אשר בתוכה ישנה מנת קפה אחת ומדויקת. לא מעט חברות בחרו בדרך הזו של קפסולות חד פעמיות או פודים, שהם אריזה קצת שונה לפעמים מבד ולפעמים מאלומיניום ובתוכה ריכוז הקפה.

ראה מידע נוסף..

מכונות קפה הן מוצר, שאינו נדיר בבית או במשרד. כמעט בכל בית או משרד נמצא מכונות קפה ברמות שונות ובעלות יכולות שונות. לכולן מכנה משותף, כולן טוענות שהן מכינות את הקפה האיטלקי המשובח ביותר שתטעם בחייך. מכונות קפה לרוב מכינות קפה באמצעות קפה טחון או קפה שמוכנס לתוך קפסולות או פודים. לשני הסוגים יתרונות וחסרונות. אם כך מדוע לבחור דווקא בקפה הטחון?

ראה מידע נוסף..

מאז ומתמיד קפה היה מוצר שרבים רוכשים אותו ושותים אותו באופן יום יומי. בעבר מכונות קפה ביתיות לא היו נפוצות כל כך ואנשים נהנו מקפה איכותי בעל ארומה משובחת אך ורק בבתי הקפה. לא סתם נתמע הביטוי "אתה בא לקפה?" בתרבות העממית, שכן ישיבה בבית קפה על כוס קפה נתפסה כפעילות חברתית, בדיוק כמו ללכת לסרט או לראות ביחד כדורגל. קפה הוא אייקון חברתי וסטטוס קוו אצל לא מעט מהאנשים שמתקיימים לפעמים רק בזכותו.

ראה מידע נוסף..

מה זאת אומרת מקינטה? מקינטה זוהי מכונת אספרסו אישית, אשר איננה חשמלית, תפקידה הוא להכין בין כוס אחת לעד שתיים עשרה כוסות קפה אספרסו בו זמנית. מקינטה היא מכונה שפועלת על הגז שלכם בבית או על הגזיה שלכם בטיולי השטח. רבים חושבים שההתעסקות עם המקינטה נחשבת לעבודה רבה, אך טעות במחשבתם. מקינטה, לעומת מכונות קפה אחרות, בפי אוהביה היא מכונה לאהבת ואוהבי הקפה, הכנת מקינטה שוות ערך לטקס שלא ניתן לקבל אותו בשימוש באף אחת כל מכונות קפה.

ראה מידע נוסף..

לא הייתם רוצים שיהיה לכם בית קפה פרטי? כזה שפתוח עשרים וארבע שעות, שבעה ימים בשבוע? יודעים למי יש? לאלו שיש להם מכונות קפה ביתיות, מכונות קפה ביתיות הן מוצר שאפשר למצוא כמעט בכל בית של אוהבי קפה איכותי. היום מגוון המכונות הוא גדול מאי פעם, יש מכל צבע ובכל צורה, מכונות אלגנטיות ומכונות שנראות כמו תעשייתיות. כל חברת קפה שמכבדת את עצמה מייצרת קפה איכותי ואיתו מכונות קפה איכותיות.

ראה מידע נוסף..

מכונות קפה - איך זה עובד
מכונות קפה למשרד או לבית עובדות לרוב באותה השיטה.כל מה שצריך לעשות הוא לשים מים במיכל המיועד, קפה טחון או קפסולה במקום שנקבע להם, להפעיל את המכונה בזמן המתאים לצורך חימום המים, ללחוץ על כפתור ההפעלה והרי לנו קפה משובח, מוכן לשתייה. נשמע פשוט לא? אז מסתבר שהפעולה אומנם פשוטה אבל הבחירה באיזה מכונות קפה לבחור ממש לא פשוטה כמו שזה נראה

ראה מידע נוסף..

אין כמו לפתוח את הבוקר עם כוס קפה ארומטי ומעורר ולתחזק בדיוק עם אותו קפה גם אחרי הצהריים עם עוגייה קטנה. הקפה כבר מזמן הפך להיות חלק משגרת יומם של אנשים רבים ולא נגזים אם נאמר תרבויות רבות. עד לא מזמן המקומות האידיאלים לרכוש בהם קפה איכותי היו בתי הקפה. אך, הקדמה הטכנולוגית והביקוש לקפה, הכניסו את עולם מכונות הקפה לחיינו ולביתנו כשהאפשרויות השונות של הכנת הקפה הינן רבות.

ראה מידע נוסף..

הקפה הפופולארי ביותר הוא הקפוצ`ינו, ידוע בארץ גם בשם "קפה הפוך" (שיכול גם להתפרש כקפה לטה), עשוי מחלוקה זהה של שלושה שלישים: מנת אספרסו, חלב חם וקצף חלב. מזיגת הקפוצ`ינו הפכה לאומנות בפני עצמה, ליצירת צורות וציורים בעזרת קצף החלב והתערבבותו עם הקפה ויצירת הבדלי צבעים.
לאחר שקנינו מכונת קפה אלקטרונית, אחרי שלמדנו כיצד להכין אספרסו, נצטרך להתמקד במרכיב העיקרי בקפוצ`ינו, הכנת החלב. נצטרך סטימר (הקיים בילד אין בכל מכונת אספרסו אלקטרונית), קרף, חלב וסביבת עבודה נקייה. לא הרבה אבל חשוב.

ראה מידע נוסף..

לטה מקיאטו, קפוצ`ינו פרדו, קפה הפוך, טורקי, שמות מפה ועד לשם. אבל מה אנחנו באמת רוצים לשתות? ומה זה אומר.

קפה שחור, יש מגוון כל כך רחב של סוגי קפה שחור קלאסי ופשוטים, אם זה הקפה הטורקי, קפזיניו ברזילאי, אספרסו איטלקי, קפה הבוץ או האמריקנו. כל אחד מוכן בדרכו המקורית, אם ע"י בישול, שימוש בפילטר או במכונת קפה אלקטרונית. אבל בסופו של דבר, אין דבר מרענן יותר מלקום בבוקר לכוס קפה שחור, חזק וארומטי.

ראה מידע נוסף..

כמו בכל תעשיית המשקאות המשובחים, גם טעימת האספרסו היא אומנות בפני עצמה. לפניכם מבחן "ארבעת השלבים" שיאשר כי לפניכם אספרסו טוב שהוכן רק ב-מכונות קפה משובחת.
מיזגו לספל איכותי את מנת האספרסו שהוכן לפי הוראות היצרן של מכונת קפה האספרסו שלכם, או אם אתם נמצאים בבית קפה שבו וחכו לאספרסו שהזמנתם בסבלנות רבה.

ראה מידע נוסף..

קפה ערביקה (Coffea arabica), המין הנפוץ ביותר של צמח הקפה, הוא שיח ירוק עד שמקורו באתיופיה. מינים אחרים של הצמח, Coffea liberica וCoffea robusta, התגלו בטבע באזורים שונים של אפריקה. באתיופיה היה נהוג בעבר לאכול את פולי הקפה, ולא להכין מהם משקה. נזירים אתיופים נהגו ללעוס את הפולים כדי לשמור על עירנותם. הקפה נדד עם סוחרים תימניים, שהביאו אותו לארצם והחלו לגדלו שם. ייתכן שהרופא הערבי אל ראזי התייחס לקפה באחד מכתביו עוד במאה התשיעית לספירה, אך ההתייחסות הראשונה להכנת משקה מפולים קלויים מתוארכת לכמה מאות לאחר מכן.

ראה מידע נוסף..

קפה ערביקה (Coffea arabica) הוא מין של קפה שמקורו מאתיופיה ותימן, הנודע גם בשמות: "שיח הקפה של ערב", "קפה ההרים" או פשוט "קפה ערבי". ישנם זנים רבים של קפה, אולם רק שניים משמשים למשקאות קפה: קפה ערביקה וקפה רובוסטה, ואילו השאר משמשים בעיקר לתעשיות הקוסמטיקה.

ראה מידע נוסף..

ישנן מספר דרכים להפיק את תמצית הקפה מהפולים הטחונים, ובהתאם להן מספר דרכים להכנת משקאות המבוססים על קפה.
קפה טורקי
הדרך הבסיסית והעתיקה ביותר של הכנת קפה, שמקורה במזרח התיכון. שיטה זו מבוססת על טחינה ידנית של הפולים באמצעות מכתש ועלי, ובישול האבקה המתקבלת בצורה מבוקרת. הבעיה בשיטה זו היא שהשמנים הארומטיים נוטים להתנדף בעת הבישול ולכן נדרשים כלים מיוחדים ומידה רבה של מיומנות לביצוע נכון של התהליך. יחד עם זאת, הכנת משקה קפה בצורה זו ממצה מהאבקה את המידה הרבה ביותר של השמנים הארומטיים וכך מתקבל המשקה בעל הטעם והארומה החזקים ביותר.

ראה מידע נוסף..